Bektos Dumateng Tiyang Sepah, Khutbah Jum'at Terbaru Bahasa Jawa 2016

InoaGroup.com - Khutbah Jumat Bahasa Jawa yang pada kesempatan kali ini, kami akan mengangkat tema tentang Kewajiban Anak Untuk Berbakti Kepada Kedua Orang tua. Khutbah Berbahasa Jawa ini dipersembahkan oleh inoaGroup.com untuk anda para khatib khususnya dan seluruh kaum Muslimin, semoga bermanfaat, Amin.  BACA JUGA : Kumpulan Khutbah Jum'at Bahasa Jawa Lengkap 2016www.inoaGroup.com

Kumpulan Khutbah Jumat Bahasa Jawa Lengkap 2016

"Bektos Dumateng Tiyang Sepah"

 

 

 

 
      Oleh : Soli InoaGroup.com

www.inoaGroup.com - Khutbah Jum'at Basa Jawa punika kaaturaken dumateng kaum Muslimin ingkang minulya, keparenga wonten kesempatan ingkang berbahagia punika, kawula kumowantun ngaturaken satunggalin khutbah Jumat Basa Jawa ingkang temanipun bekti dumateng tiyang sepah kekalih. Mugiyo dados manfaat dumateng kita sedaya, Amin
       
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَاكَاتُهُ الحَمْدُ لله 2 الَذِى أَمَرَناَ أَنْ لاَ نَعْبُدَ إِلاَّ إِياَّهُ. وَأَمَرَناَ كُلاًّ مِناَّ بِإِحْسَانِ وَالِدَيْهِ. أَشْهَدُ أَنْ لاَ اِله إِلاَّ الله وَحْدَه لاَ شَرِيْكَ لَه رَحِيْمٌ لِّلْمُؤْمِنِيْنَ وَلِلْخَائِفِيْن اَمَاناً. وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدً رَسُوْلُ الله عَبْدُهُ وَرَسُوْلُه . القَائِلُ لاَ يَجْزِى وَلَدٌ وَالِدَهُ إِلاَّ يَجِدَهُ مَمْلُوْكاً فَيَشْتَرِيَهُ لِيُعْتِقَهُ. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّد وَعلَى آلِه وَأَصْحَابِه حَمْلَةُ الهُدَى وَاْلبَيَان.أَمَّا بَعْدُ – فَيَا عِبَادَ اللهِ ! إِتَّقُوْا اللهَ حَقَّ تُقَاتِه وَلاَ تَمُوْتُنَّ إِلاَّ وَأَنْتُمْ مُسْلِمُوْنَ. وَقَدْ فَازَ اْلمُتَّقُوْن وَأَطِيْعُوْا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُوْنَ. 
Hadirin sidang jum’at ingkang minulyo.Sak sampunipun muji dumateng Alloh soho maos sholawat kunjuk dateng junjungan kito Nabi Agung Muhammad SAW, kulo wasiat dumateng panjenengan sedoyo, ugi dateng pribadi kulo piyambak, monggo samiyo nambahi taqwa dumateng Allah SWT kanthi nebihi awisan-awisanipun lan nglampahi punopo ingkang dipun dawuhaken.  Lan kita kedah mangertos bilih kito sedoyo wonten ing alam dunyo puniko dipun ciptaaken dening Allah SWT. mboten sanes inggeh namung ibadah lan ngabekti dumateng perintahipun Allah SWT. Artosipun sedoyo gerak lampah kito, tumindak kito, pangendikan soho pendamelan kito wonten dunyo meniko kedah dipun landasi minongko bukti ngawulo lan raos syukur dumateng Allah. Allah SWT sampun ngendika:



BACA SELENGKAPNYA, KLIK DISINI

Đăng nhận xét